Lundby satser på fremtidens kultur- og forsamlingshus

Tekst og billeder er fra Nibe Avis.

Tre steder i Aalborg Kommune har man fra Forvaltningen for Sundhed og Bæredygtig udvikling igangsat et projekt »Fremtidens Forsamlingshus«, nemlig i Svenstrup, St. Restrup og Lundby.
Ildsjæle og bestyrelsen for Lundby Kultur- og Forsamlingshus har sat sig for, at det lokale Kultur- og Forsamlingshus skal gennemgå en omfattende renovering og udbygning, så moderne og fremtidige behov i landsbyen kan blive tilgodeset bedre end tilfældet er nu.

I den anledning har man planlagt og skitseret en række forbedringer:
Specielt børnefamilier, teenagere og ældre borgere bør tilgodeses med bedre rammer for udfoldelse, og dette afspejles tydeligt i de tegninger og beskrivelser, som ligger til grund for arbejdet.

Bestyrelsen ønsker at udvide Kultur- og Forsamlingshuset, med henblik på bedre aktivitetsmuligheder. Derfor planlægges et egentligt børnerum i forbindelse med husets Lille Sal. På ønskesedlen er også et IT-rum samt handicapvenlige toiletforhold.

Et helt særligt projekt er udsmykningen af tre vægge i husets Lille Sal. her ønsker man at dekorere med illustrationer af enten lokale kunstnere,  eller af lokale motiver.

Udsmykningen er inspireret af Den Brøndumske Spisesal på Skagen Museum. Her er der planlagt motiver fra Lundby og fra egnen, og øverst på alle vægge placeres portrætter af lokale borgere, fortæller Kirsten Lomborg til Nibe Avis.

Arbejdet tænkes stort set udført af lokale hænder, med støtte fra fonde og lign.
Aalborg Kommunes landdistrikskonsulenter bakker op om arbejdet, bl.a. med vejledning i hvor og hvordan der hjemsøges penge til formålet.

Forrige
Forrige

Lundby Kultur- og Forsamlingshus hædret med pris

Næste
Næste

LUNDBY TAGER AKTIVT DEL I LANDSBYUDVIKLINGEN